Toto Wolff: “De Mercedes F1-bolide is een diva en dat maakt raceweekends met een sprintrace uitdagend”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wacht zijn team komend weekend in Qatar opnieuw een serieuze uitdaging. Qatar is immers een raceweekend met sprintrace en dat zorgt met de Mercedes W14 altijd voor serieuze uitdagingen.

Qatar wordt het vierde raceweekend dit seizoen met een sprintrace. Het betekent dat de teams slechts één oefensessie op vrijdag hebben waarna al meteen op vrijdag de kwalificatie voor de race op zondag plaatsvindt. Op zaterdag hebben we vervolgens de sprintkwalificatie en sprintrace.

Gezien het ‘diva-gedrag’ van de Mercedes F1-bolide zorgt dat er volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff voor dat ze bij Mercedes altijd een moeilijk raceweekend hebben. Het zwakke punt van de Mercedes W14 wordt dan immers uitvergroot.

“De wagen is nog steeds erg gevoelig en moeilijk om af te stellen, we hebben meer sessies nodig om dat te overwinnen,” aldus Toto Wolff die meent dat Lewis Hamilton en George Russell wat in het ongewisse blijven over het gedrag van de wagen en hoe de Mercedes W14 reageert.

“Het is een kwestie van tijdens die sessies vertrouwen krijgen in de wagen en des te langer we kunnen dingen uittesten, des te beter we de wagen kunnen finetunen en dat helpt. Raceweekends met sprintrace zijn dan ook niet geweldig voor ons want onze wagen gedraagt zich als een diva en het duurt even tot we dat overwinnen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023