Lewis Hamilton bevestigt de geruchten: “Er zijn gesprekken met Ferrari geweest”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Enkele weken geleden raakte bekend dat Lewis Hamilton zijn contract bij het Mercedes F1 team heeft verlengd. De contractbesprekingen sleepten lang aan en er doken geruchten op over een mogelijke overstap naar Ferrari. Geruchten over Ferrari zijn al meermaals opgedoken en Hamilton bevestigt nu ook dat er in het verleden gesprekken zijn geweest.

Het Duitse ‘Blick’ vroeg Lewis Hamilton op de man af of Ferrari hem ooit een contract voor zijn neus had geduwd en daarop was Hamilton antwoord formeel: “Nooit.”

“Oké, er zijn zeker en vast enkele losse gesprekken geweest. Er zijn daar heel veel goede mensen die ik ken. Maar ik heb me nooit klaar gevoeld om naar Italië te verhuizen.”

Hamilton kwam ook terug op de contractbesprekingen die Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tricky noemde (Toto Wolff onthult waarom contractbesprekingen met Lewis Hamilton zo lang aansleepten: “Het was tricky”). Volgens Hamilton was het niet de eerste keer dat Toto Wolff struikelde over details in Hamilton zijn contract.

“Het was niet de eerste keer dat wij beide uren hebben gediscussieerd over details,” aldus Hamilton. “Maar altijd onder het motto: Van donderdag tot zondag behoor ik exclusief tot de Formule 1.”

“Er zijn zoveel details over promotionele activiteiten. Ik ben blij met Toto. Hij wordt door iedereen gerespecteerd en bewonderd. Het is makkelijk onderhandelen met hem. Dat maakt van hem een geweldige leider.”

Grote vraag is uiteraard of Lewis Hamilton ook zelf al die details uit zijn contract kent.

“Uiteraard, ik wil exact weten wat in mijn contract staat,” aldus Hamilton. “Maar het zijn meer dan 200 pagina’s, dat is Godverdomme een boek. Je bent er dagen mee bezig!”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023