Christian Horner haalt uit naar Michael Masi: “De sport miste Charlie Whiting vandaag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner ventileerde na de race in Saoedi-Arabië zijn ongenoegen over het teveel aan regels die door de FIA in de Formule 1 opgelegd.

Ontkennen dat racedirecteur Michael Masi een zware taak had in Jeddah doet Christian Horner niet maar hij liet wel weten dat de Formule 1 de voorganger van Masi, Charlie Whiting, gisteren gemist heeft. Voor zijn plotse dood in 2019 stond Whiting bekend voor zijn strenge maar tegelijk ook rechtvaardige beslissingen.

Masi werd na het wegvallen van Whiting plotsklaps gepromoveerd tot racedirecteur van de Formule 1 en beleefde gisteren ongetwijfeld de moeilijkste race sinds zijn aanstelling. Met twee rode vlaggen, een aantal safety car-fases en wat crashes was de race al incidentrijk maar daarbovenop kwamen ook nog de incidenten tussen Hamilton en Verstappen met de wereldtitel als inzet.

Na de race verklaarde Verstappen al dat de Formule 1 tegenwoordig meer over straffen gaat dan over racen en ook zijn teambaas sluit zich daarbij aan.  

“We zijn overgereguleerd, en dan de scheidsrechter…er zijn regels over tien wagenlengtes, een formatieronde is geen formatieronde als het een herstart is.”

“Het voelt gewoon alsof er te veel regels zijn. Het voelde vandaag alsof de sport Charlie Whiting miste, het spijt me dat ik het moet zeggen. Maar de ervaring die hij had…”

“Het is natuurlijk frustrerend, het is moeilijk voor Michael en de stewards, zeker op dit type locatie en circuit, met de hoeveelheid schade en het soort bochten. Het is voor iedereen hetzelfde.”

Horner blijft ook met het gevoel zitten dat het laatste woord over deze race nog niet gezegd is.

“Ik denk dat het een moeilijke race was voor hen om te managen vandaag, er was veel schade. Er was duidelijk veel verkeer met de wedstrijdleiding over verschillende incidenten, en dan nog safety cars, virtuele safety cars, herstarten, en dat proces was moeilijk om bij te houden.”

“Er zijn veel lessen te leren uit deze race die de komende weken uitvoerig zullen worden besproken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022