Valtteri Bottas behaalt podiumplaats in allerlaatste meters: “Je mag nooit opgeven!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bottas slaagde er letterlijk in de allerlaatste meters van de GP van Saudi-Arabië in om de laatste podiumplaats te behalen, dit ten koste van Esteban Ocon die een ijzersterke race reed. Vreugde uiteraard bij Bottas en Mercedes, die meteen een tweede reden hadden om te vieren.

Tijdens zijn voorlaatste race bij het Mercedes F1 team behaalde Valtteri Bottas zijn 67ste F1-podiumplaats. De Fin was zichtbaar blij met het resultaat. Bottas moest dan ook tot de allerlaatste meters voluit gaan om de podiumplaats van Esteban Ocon af te snoepen.

“Het was een zware race, het was redelijk intens,” aldus Bottas. “Esteban had een zeer goede race, ze waren verrassend snel en het was niet eenvoudig om hem te verslaan.”

“Maar we zijn er uiteindelijk helemaal aan het einde in geslaagd. Ik ben blijven pushen en vandaag heeft bewezen dat je nooit mag opgeven.”

Voor Mercedes was de podiumplaats van Bottas ook erg belangrijk in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs. Door de uitvalbeurt van Perez heeft Mercedes nu grotere voorsprong in het kampioenschap.

“Het was een goede dag, Lewis en Max hebben nu evenveel punten. Het zal een opwindende race in Abu Dhabi worden,” blikte Bottas meteen al vooruit naar de laatste race van het seizoen.

“Ik voel me goed. Nog één race te gaan met het team. Ik denk dat het emotioneel zal zijn, zelfs voor een Fin, ik kijk er naar uit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022