D’Ambrosio is de "master"

Enkele jaren geleden lachte de toekomst onze landgenoot Jerome D’Ambrosio toe. Na vele kartingtitels en na Belgisch Kampioen Formule Renault te zijn geworden was D’Ambrosio klaar voor het grotere werk. Wat volgde was een lijdensweg doorheen de Formule Renault Eurocup 2-liter, de World Series Renault 3.5 en de Italiaanse F3000. Het eindverdict was steeds hetzelfde. D’Ambrosio is een groot talent, is misschien onze beste hoop om ooit weer een F1 piloot te hebben maar.. zonder sponsorcenten, geen zitjes. Maar Jerome gaf niet op, landde zitjes waar hij kon en bleef rijden.

Begin dit jaar startte met de International Formula Masters een nieuwe raceklasse op. Nadat de FIA-GT en de WTCC met ietwat slaande deuren elk hun eigen weg gingen en de "Super Racing Weekend" afsloten,  was ieder van de organisatoren het ook aan zichzelve en de fans verplicht een weekend te vullen. Met de WTCC kwam dus de IFM in het voorprogramma. Tatuus zorgde voor een Formule Renault-achtige chassis met een extra grote luchthapper, tijden die een goede 3 seconden sneller zijn dan de Formule 3. Twee liter Honda motor (S2000), 250 PK, geprepareerd door motorgoochelaar Heini Mader en een startveld van 31 rijders. Het International Formula Masters kampioenschap is zeker competitief. Veel oudgedienden uit de nationale en internationale F3 en FR2.0, of uit de zwaardere maar minder in de kijker lopende kampioenschappen zoals de Euro F3000 series. Maar ook heel wat mensen die een nieuwe elan willen geven aan hun carriére. Luca Persiani, Alberto Costa, Salvatore Gatto, Maximilian Gotz zijn zeker namen om in het oog te houden. Maar ook hun challengers uit de FR2.0 zijn niet van de minsten : Kasper Andersen maakte verleden jaar het goede weer in de NEC series, Chris van der Drift (dubbel Euro Formule Renault 2.0 vice kampioen).

Na winst in de 1ste manche op Brands Hatch dit weekend en de vijfde plek in de tweede manche kan Jerome niet meer van de titel worden gehouden. Chris Van Der Drift kon hem nog bedreigen maar de zaken moesten dan sowieso al zeer vreemd lopen. D’Ambrosio sleept dus zijn eerste grote internationale titel in de wacht en het is nu maar hopen dat dit uiteindelijk zijn doorbraak wordt. Veel zal afhangen van het feit of de sponsors nu eindelijk het licht zullen zien en het talent van Jerome met centen willen ondersteunen. Hier en daar steken al geruchten de kop op. Hoopgevende geruchten die spreken van … GP2.

De F1 is dan nog slechts 1 stap verwijderd.

foto : D’ambrosio kampioen (c) ttp://www.formulamaster.net

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023