Montoya heeft medelijden met Alonso

Juan Pablo Montoya laat nog eens van zich horen in de Formule 1-wereld. De voormalige Williams en Mclaren rijder laat zich ontvallen dat hij medelijden heeft met huidig Mclaren rijder Fernando Alonso.

De Columbiaan zegt niet verrast te zijn met de problemen die Alonso met Ron Dennis heeft.

"Buiten het werk is Ron een fijne kerel. Maar hij bestaat uit 2 verschillende personen. De man voor wie ik tekende en waarmee ik golf speelde bestond gewoon niet op kantoor. Hij was een compleet ander persoon, je zou hem zelfs niet herkennen. Hij wil alles controleren en ik denk dat Fernando daarom kwaad is, hij is het niet gewend dat iemand de controle heeft over alles."

"Ik denk dat Ron gewend is aan rijders die niet terugzeggen. Ze zijn heel stil en vriendelijk en doen alles wat hen gezegd wordt, toen kwam ik en dat vond hij niet fijn. Ik denk dat het bij Fernando ongeveer hetzelfde is verlopen."

"Alonso verwachtte dat hij zou aankomen en de nummer 1 status zou krijgen, maar dat is niet gebeurd. Ze willen hem een gelijkwaardige rol geven maar Lewis is gewoon een zeer snelle rijder. Daar boven op is hij Ron’s favoriet, dat is de waarheid en dat maakt het heel moeilijk voor Alonso."

Ook de spionageaffaire kwam niet als een verrassing voor Montoya.

"Dat is gewoon Formule 1. Teams mogen de regels teveel verbuigen. Dat is mijn persoonlijke mening maar ik had altijd het gevoel dat iedereen de regels zoveel mogelijk wilde uitbuiten en dat sommige teams meer mochten dan anderen. Maar dit ging gewoon te ver."

Montoya werd in 2006 aan de kant geschoven door Mclaren en racet sindsdien in de NASCAR series in de Verenigde Staten.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023