De verwarring uitgelegd: Max Verstappen is dan toch voor de tweede keer F1-kampioen !!!

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Japan heerste er heel wat verwarring of Max Verstappen nu wel of niet zeker was van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Dat bleek uiteindelijk toch het geval te zijn en Max Verstappen mocht naast zijn overwinning ook zijn tweede F1-titel vieren.

Oorsprong van de verwarring lag in het feit of er al dan niet gedeeltelijke punten toegekend werden. Aanvankelijk werd gedacht dat de race tussen de 50 en 75 % werd afgevlagd en dat er daarom gedeeltelijke punten zouden toegekend worden. Die puntentoekenning is echter alleen van toepassing bij een einde van de race onder ‘rode vlag’.

De race werd echter onder maximale tijd uitgereden en niet onder vroegtijdig stopgezet met een rode vlag, waardoor er dus wel degelijk volledige punten toegekend werden. Max Verstappen is daardoor met nog vier races te gaan toch al zeker van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Sergio Perez en Charles Leclerc kunnen Verstappen tijdens de resterende vier races immers niet meer inhalen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022