Di Resta: “Goede uitgangspositie”

Paul Di Resta zorgde in wisselende omstandigheden bijna voor een verrassing van formaat, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen.
image
De Schot bevond zich een tijd lang in de gevarenzone tijdens Q2, maar wist zich uiteindelijk toch te plaatsen voor de ultieme kwalificatiesessie. Daarin ging hij als eerste de baan op. Het was immers opnieuw gaan regenen, dus het was zaak om zo snel mogelijk een tijd op de tabellen te krijgen.

Aanvankelijk startte iedereen op slicks, maar na één ronde zagen de rijders die buiten gereden waren, zich genoodzaakt om opnieuw de pits op te zoeken voor intermediates. Di Resta daarentegen kwam onmiddellijk de baan op met intermediates, en kon een tijd zetten wanneer het circuit er nog niet heel erg nat bij lag. Die tijd bleef heel lang staan, tot het weer opnieuw omsloeg, en de baan weer droger werd op het einde van Q3.

Daar moest Di Resta uiteindelijk toch beide Mercedessen en beide Red Bulls laten voorgaan. Toch is Di Resta niet geheel ontevreden met zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen. “We gaan eerst genieten van dit moment, aangezien dit mijn beste kwalificatie van het seizoen was.” verklaarde Di Resta na de kwalificaties tegenover Sky Sports.

De Schot ziet ook mogelijkheden voor de race, waarin dezelfde weersomstandigheden verwacht worden als tijdens de kwalificaties. “Deze omloop lijkt ons beter te liggen dan de Hungaroring, al hebben we ook al ons deel van de gevechten gehad. Morgen is echter een nieuwe dag en we zullen zien wat we daar kunnen uitrichten. De vijfde startplaats is in elk geval geen slechte uitgangspositie.” aldus Di Resta.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}