Esteban Ocon reageert na ‘online misbruik’: “Heel wat verwensingen gekregen maar ik zal racen in Canada”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na zijn spectaculaire aanrijding met teamgenoot Pierre Gasly tijdens de eerste ronde van de GP van Monaco ontstonden er speculaties dat Alpine zou ingrijpen en mogelijk Ocon een strenge sanctie zou opleggen. Daarbij werd zelfs gesuggereerd dat Ocon een race aan de kant zou gehouden worden maar volgens de Fransman zal hij in Canada gewoon zelf racen.

Esteban Ocon kreeg voor de aanrijding van de stewards een gridstraf van vijf plaatsen voor zijn volgende F1-race, wat in de praktijk de GP van Canada zal zijn, zeker nu Ocon zelf de geruchten tegenspreekt dat hij in Canada niet zal racen. In een post op de sociale media haalde Ocon ook uit naar de verwensingen die hij online te verwerken kreeg.

“Er is na de GP van Monaco veel gezegd,” schreef Ocon op vrijdag in een post op zijn sociale media-kanalen. “Ook al kreeg ik veel berichten om mij te steunen, ik vind het bijzonder triest dat er zoveel misbruik en negativiteit was die ik online kreeg, dit tegenover mezelf als persoon, mijn rijden en mijn carrière.”

“Dankzij het harde werk, de steun en opofferingen van veel mensen heb ik sinds mijn debuut in 2016 aan meer dan 140 F1-races kunnen deelnemen. Ik ben altijd een zware tegenstander geweest en net als de meeste rijders ben ook ik betrokken geweest in verschillende incidenten.”

“Ik heb het geluk gekend om aan de zijde van veel getalenteerde en erg ervaren teamgenoten te rijden, waaronder ook racewinnaars zoals Daniel Ricciardo, Checo Perez, Pierre Gasly en tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso.”

“Als teamgenoten starten we erg vaak zeer dicht bij elkaar en soms betekent dat ook dat er zware gevechten op de baan plaatsvinden en dat er soms ook contact is.”

“Uiteraard heb ik ook fouten gemaakt. We zijn geen robotten, we zijn atleten die onszelf iedere dag over de limiet pushen om onze droom van races winnen te verwezenlijken. De F1 is een sport waar de emoties hoog oplopen en de passie enorm diep zit.”

“Ik zie en voel dat ieder weekend op het circuit en op de sociale media … het goede en het slechte. Maar de fout geïnformeerde statements die er worden gemaakt en de bagger die ik online heb gezien over mijn capactiteiten om met een team samen te werken zijn erg inaccuraat, doen pijn en beschadigen mij.”

“Sinds mijn eerste rondjes in de motorsport heb ik deze sport erg nederig en professioneel benaderd, met respect. Deze waarden zijn me sinds een erg jonge leeftijd bijgebracht.”

“Terwijl iedere rijder individueel roem nastreeft zal dit in de eerste plaats altijd een teamsport zijn. Ik heb altijd de instructies opgevolgd en op zo’n manier geracet dat het teamresultaat gemaximaliseerd werd.”

Ocon bevestigde nogmaals dat hij zich bij teamgenoot Pierre Gasly heeft geëxcuseerd en dat hij de schuld voor de aanrijding op zich nam.

“Ik nam de verantwoordelijkheid voor het incident tijdens de eerste ronde op zondag voor mij. Ondanks mijn opgave ben ik blij dat het team een wk-punt heeft kunnen toevoegen aan haar puntentotaal, ook al beleefde Alpine tot nu toe een moeilijk seizoen.”

“Ik respecteer Pierre als teamgenoot en als tegenstander. We hebben altijd goed samengewerkt en zijn ook professioneel binnen het team, dit zal ook zo blijven.”

“In de Formule 1 is er geen beloning wanneer je geen risico neemt en de starts van de races zijn intens, zelfs nog meer in Monaco waar je eerste ronde je resultaat aan de finish kan bepalen.”

“Uiteindelijk zijn we allemaal concurrenten en willen we hard maar fair racen, dat maakt onze sport zo geweldig en het is de belangrijkste reden waarom ik de sport zo graag zie.”

“Ik kijk er naar uit om in Montreal te racen, dit voor de fantastische Canadese fans en ik kijk uit naar de opwindende opportuniteiten die de toekomst brengt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print