Frustraties bij Daniel Ricciardo: “Ik weet dat ik het kan maar het lukt niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn sterke performance in Imola zakte Daniel Ricciardo met vertrouwen af naar Monaco maar in de straten van Monaco volgde een ontgoochelende kwalificatie die bij Ricciardo voor frustraties zorgde.

In 2018 behaalde Daniel Ricciardo zijn tot dusver laatste F1-overwinning in Monaco, een circuit dat hem in het verleden duidelijk goed lag maar waar het vooral cruciaal is om een goede kwalificatie te rijden. Dat lukte dit jaar niet want in Q2 werd Ricciardo uitgeschakeld en hij finishte de race uiteindelijk als twaalfde, de positie waarop hij ook aan de race was begonnen.

“Ik had zeker en vast een goed gevoel toen ik aan de sessie begon, toen ik aan mijn zaterdag begon,” aldus Ricciardo volgens ‘Speedcafé” over de mindset waarmee hij in Monaco voorafgaand aan de kwalificatie zat.

“Twee jaar geleden worstelde ik hier met McLaren. Ik had nu een veel beter gevoel, maar kijk de realiteit is dat het resultaat niet echt veel beter is.”

De minder goede kwalificatie van Ricciardo viel vooral toe te schrijven aan het niet goed krijgen van de temperatuur in de banden. Ricciardo wil dat echter niet als excuus voor zijn minder goede kwalificatie gebruiken.

“Ik wil niet gewoon zeggen ‘hey, de banden daar was iets mee’. Ik wil proberen om naar mezelf te kijken en zien wat ik mis,” aldus Ricciardo. “Vervolgens kijken we naar de wagen en wat me kan helpen want het frustrerende is dat ik het kan maar dat het niet vaak genoeg gebeurt.”

“Op dat vlak raak ik dan gefrustreerd met mezelf, ik probeer te begrijpen waarom het niet consistent is, week na week dat ik aanspraak maak voor Q3.”

Ook bij het RB-team beseffen ze dat het Daniel Ricciardo iets ontbreekt dat waarschijnlijk toe te schrijven valt aan de wagen. Daarom willen ze alles in het werk stellen om Ricciardo een meer consistente performance te kunnen geven.