Fernando Alonso in de punten na start als laatste: “Dat is de magie van deze sport”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een motorwissel moest Fernando Alonso zijn thuisrace in Spanje als laatste op de startgrid aanvatten maar hij slaagde er wel in om in de punten te finishen. Alonso spreekt dan ook over een ‘magische’ race.

Het Alpine F1 team gaf Fernando Alonso een nieuwe motor, niet echt uit noodzaak maar vooral omwille van strategische redenen zodat een gridpenalty later tijdens het seizoen vermeden zou kunnen worden. Alonso moest daardoor enkele plaatsen inboeten op de grid en als laatste aan de race beginnen maar dat weerhield hem er dus niet van om in de punten te finishen.

“Ik denk dat het een geweldige race voor ons was,” vertelde Alonso na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “We zijn immers als laatste gestart.”

“We wisselden de motor en gaven daarmee ook een beetje van onze kansen tijdens het raceweekend op omdat het hier moeilijk is om in te halen op het circuit.”

“Enkele races geleden begonnen we als vijfde of zesde aan de race maar slaagden er nooit in om in de punten te finishen. Nu zijn we als laatste gestart en we finishen wel in de punten, dat is het magische aan deze sport.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer