Lewis Hamilton na vijfde plaats: “Dit is waarom we nooit opgeven!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een lekke band tijdens de openingsronde van de GP van Spanje opperde Lewis Hamilton na enkele ronden om eventueel op te geven en de motor te sparen. Mercedes liet weten dat Hamilton moest blijven rijden omdat punten nog steeds mogelijk waren en dat bleek inderdaad het geval te zijn.

Na zijn pitstop voor een nieuw setje banden lag Hamilton zo’n dertig seconden achter de rest van het rijdersveld. Hamilton finishte de race uiteindelijk toch nog als vijfde. Dat had zelfs een vierde plaats kunnen zijn als hij tijdens de slotronden van de race zijn wagen niet had moeten ‘sparen’.

Hamilton is het team dankbaar dat ze zijn voorstel om op te geven negeerden en hem lieten doorrijden.

“Ik had een achterstand van dertig seconden dus ik dacht dat ik de motor nutteloos ging gebruiken om buiten de top vijftien rond te rijden en vervolgens later op het seizoen een gridpenalty zou krijgen,” blikt Hamilton terug.

“Ik dacht dan ook dat ik de motor beter kon sparen voor een gevecht tijdens een andere race. Gelukkig hebben we dat niet gedaan, dat is waarom we nooit stoppen en nooit opgeven, dat is wat we gedaan hebben.”

“Uiteraard had ik op een vlottere race gehoopt zonder dit probleem tijdens het begin van de race. Wetende dat ik in Jeddah als vijftiende aan de race moest beginnen en vervolgens veel moeite had om in de top-10 te geraken dacht ik dat het onmogelijk zou zijn geweest om in de punten te finishen.”

“Ze vertelden me echter dat ik nog zeker achtste ofzo kon eindigen. Dat kon ik niet begrijpen en ik dacht dat ze super optimistisch waren. Maar ik dacht bij mezelf laat ons alles geven en zien waar we finishen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer