Ferrari heeft ondanks overwinning veel problemen

Ferrari mag in Bahrein wel met de dubbelzege gaan lopen zijn maar toch geeft men er nu openlijk toe dat de F10 niet perfect zou zijn. Vooral de aerodynamica zou niet op punt zijn.
Felipe Massa verklaarde niet lang geleden nog dat hij teamgenoot Fernando Alonso niet zou hebben kunnen passeren omwille van het feit dat hij brandstof moest besparen. De temperatuur van zijn F10 liep aanzienlijk op en dat is dan weer een term die in de Formule 1 niet geliefd is.

Bij Ferrari verklaarde men zopas dat aerodynamische tekortkomingen de oorzaak zouden zijn van de oververhitting en dat verdere problemen zich eveneens aantonen.

“Ons resultaat in Bahrein was een geweldige zaak voor het team. Echter is wel gebleken dat een lijst van problemen zich hebben voorgedaan en dat we deze dringend zullen moeten oplossen. De wagen is nog steeds erg competitief maar dat is ook bij onze rechtstreekse rivalen het geval. Het oplopen van de temperatuur van de motor is een gevolg van een aerodynamische tekortkoming. We zullen een oplossing moeten vinden om in Australië eventueel opnieuw een superieure race te kunnen rijden”, zo verklaarde men bij Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}