“Ferrari mag niet opgeven en moet in de titel blijven geloven”

Stefano Domenicali heeft iedereen binnen het team opgeroepen om in de titel te blijven geloven.
Ferrari incasseerde een mentale opdoffer tijdens de GP van België. Na de bemoedigende resultaten van de voorbije races kon Ferrari in Spa-Francorchamps niet optimaal profiteren van de tegenslagen die ondermeer titelkandidaten Vettel en Button kenden. Meer zelfs, Alonso slachtofferde zichzelf door van de baan te gaan.

Door zijn spin verliezen de Spanjaard en Ferrari opnieuw de aansluiting met de titelstrijd vooraan. Beiden moeten nu al hopen op tegenslag bij Webber en Hamilton tijdens de komende races om zich terug volledig in de titelstrijd te kunnen mengen. Een andere optie is uiteraard om bijna alle komende races te winnen, maar dat mag dan wel een grote illusie zijn.

Stefano Domenicali beseft echter als geen ander dat alles nog mogelijk is met nog zes races te gaan. Domenicali zijn boodschap is dan ook krachtig en duidelijk. Iedereen binnen Ferrari moet blijven geloven in de titel.

“Het was zeker en vast geen al te positief weekend voor ons,” aldus Stefano Domenicali. “Als we naar de punten kijken, dan hebben we verloren, daar bestaat geen twijfel over. De situatie is nu voor ons moeilijker geworden maar zeker niet onmogelijk. Ik herinner me nog 2007 waar we met nog twee races te gaan 17 punten achter stonden (nog 20 punten max te verdienen toen en Raikkonen werd nog kampioen nvdr.) Is het moeilijker dan toen, ik weet het niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen