FIA komt met opmerkelijk statement: “Er is nog niets beslist”

FIA
FIA

De voorbije dagen namen de geruchten toe dat de FIA Michael Masi aan de kant zou schuiven. Bij de FIA voelen ze zich blijkbaar genoodzaakt om via een statement te reageren op de geruchten.

Na de discutabele seizoensfinale in Abu Dhabi startte de FIA een onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de race alsook de beslissingen die door racedirecteur Michael Masi en de stewards genomen werden. Het onderzoek kwam er op vraag van de teams maar vooral ook op vraag van Mercedes, Toto Wolff en Lewis Hamilton.

Eerder liet de FIA al verstaan dat de resultaten van het onderzoek even op zich zullen laten wachten maar de voorbije dagen ontstonden er geruchten dat het lot van Michael Masi beslist was en dat hij aan de kant geschoven wordt. Naar aanleiding van die geruchten lijkt de FIA zich nu genoodzaakt te zien om te reageren met een statement.

“Er is momenteel nog geen beslissing genomen over de uitkomst van de gedetailleerde analyse die momenteel gaande is naar de gebeurtenissen tijdens de laatste Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix,” zo luidt het in een statement.

“Zoals eerder aangekondigd zullen de resultaten van deze gedetailleerde analyse tijdens de vergadering van de F1 commissie op 14 februari, na een open discussie met alle F1-rijders besproken worden, en vervolgens goedgekeurd moeten worden tijdens de meeting van de World Motorsport Council op 18 maart in Bahrein, dit onder de leiding van FIA-president Mohammed Ben Sulayem.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer