Sebastien Ogier: “Hamilton is beroofd van de wereldtitel, dat moeten we durven zeggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De wereldkampioen rally Sébastien Ogier vindt dat Lewis Hamilton tijdens de GP van Abu Dhabi van vorig jaar beroofd is van de wereldtitel.

Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden maar toch is nog niet iedereen uitgepraat over hoe Lewis Hamilton vorig jaar de wereldtitel moest laten aan Max Verstappen. Sindsdien is het stil rond Lewis Hamilton en zijn er geruchten dat de zevenvoudig wereldkampioen het wel eens voor bekeken zou kunnen houden.

“Ik denk dat hij terug zal komen,” zei Ogier op de ‘Super Moscato Show van RMC.’ “Hij zit in een ultra-competitieve omgeving met het beste team van het moment.”

“Het moet heel moeilijk voor hem zijn geweest. Hij had echt het gevoel dat hij bestolen werd. Hij is bestolen, laten we niet bang zijn om dat te zeggen.”

De achtvoudig wereldkampioen rally, die vorige week de overwinning in de Rally van Monte Carlo aan die andere legende Sebastien Loeb moest laten, spaart zijn kritiek niet aan het adres van racedirecteur Michael Masi. 

“Hoewel ik veel respect heb voor Max Verstappen, hij had een geweldig seizoen, maar in het laatste weekend domineert Lewis de race, hij zit tot het einde op kop. Helaas voor hem, een paar ronden voor de finish, is er die beroemde safety car.”

“Allebei waren ze een verdienstelijk kampioen, maar alleen al op basis van dat weekend was het diefstal. Het is moeilijk te verkroppen voor Hamilton.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022