Mortara wint tweede Formule E-race in Saudi-Arabië, Stoffel Vandoorne derde in het kampioenschap

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Nyck de Vries heeft de kans gemist om ook de tweede race in Saudi-Arabië te winnen. Edoardo Mortara won van op P2 de race, onze landgenoot kwalificeerde zich als twaalfde maar finishte na een sterke inhaalrace als zevende.

De strijd om de pole voor de tweede ePrix in Diriyah was ongemeen spannend. Uiteindelijk haalde Nyck de Vries het met slechts 0,005 seconde voorsprong op Mortara. De teamgenoot van Stoffel Vandoorne kreeg zo de unieke kans om na de eerste ook de tweede race te winnen en als titelverdediger meteen een superstart te maken in het nieuwe kampioenschap.

De Vries behield tijdens de start de leiding in de race maar toen de tactische spelletjes begonnen met het activeren van de zogenaamde ‘attack modes’. Nyck de Vries valt terug naar de vierde plaats maar volgens Mercedes heeft de Nederlander tijdens de eerste helft van de race ‘zuiniger’ gereden waardoor hij meer energie heeft voor het slot van de race en voluit kan aanvallen.

Het zag er dus naar uit dat de teamgenoot van onze landgenoot Stoffel Vandoorne alsnog zou kunnen gaan strijden voor de overwinning. Die strijd kwam er uiteindelijk echter niet want terwijl hij op de vijfde plaats rijdt komt het tijdens een gevecht tot een aanrijding met Vergne. Nyck de Vries zal uiteindelijk terugvallen naar de tiende plaats.

Kort daarna valt Alexander Sims stil met zijn wagen, de safety car komt op de baan en uiteindelijk kan Mortara daarna redelijk vlot winnen, voor Frijns en di Grassi. Door zijn overwinning en de tiende plaats voor Nyck de Vries komt Mortara ook aan de leiding in het kampioenschap.

Nyck de Vries staat in de stand tweede op vier punten van Mortara. Door zijn sterke inhaalrace en zevende plaats staat onze landgenoot Stoffel Vandoorne in de stand, op slechts één punt van teamgenoot de Vries en op vijf punten van wk-leider Edoardo Mortara.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print