Frustratie bij Charles Leclerc: “Maar ik begrijp de beslissing van Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Aan het einde van de Braziliaanse GP vroeg Charles Leclerc meermaals over de boordradio om Carlos Sainz zijn positie te laten afstaan aan hem. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Voor Leclerc was het na een aanrijding door Lando Norris een frustrerende race, anderzijds begrijpt hij ook de beslissing van Ferrari.

Tijdens de race liet Ferrari over de boordradio aan Leclerc weten dat een wissel van posities “te risicovol was”. Leclerc reageerde gefrustreerd met “wat een goede grap”, maar na afloop werd duidelijk dat Ferrari die wissel niet wou doen omdat Carlos Sainz onderzocht werd voor een incident waardoor er mogelijk dus nog een straf kon volgen.

“Het was uiteraard een reactie in het heetst van de strijd. Ik was niet zeer blij maar dat was uiteraard omwille van andere redenen,” aldus Leclerc.

“Ik vraag zo’n dingen normaal niet maar we hadden deze discussie uiteraard al voor aanvang van de race gevoerd. Dat is waarom ik erachter vroeg.”

“Maar omwille van de één of andere reden wisselden we van gedachten. Ik weet niet wat de reden daarvoor was maar hopelijk zijn we in Abu Dhabi snel genoeg om de tweede plaats in het kampioenschap te behalen.”