George Russell moest bijna opgeven door waterlek: Mercedes waarschuwde hem niet

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Brazilië slaagde George Russell erin om zijn eerste F1-overwinning te behalen maar het scheelde niet veel of Russell had niet eens de finish gehaald.

Na afloop van de race liet Mercedes immers weten dat er een waterlek was op George Russell zijn F1-bolide en het was helemaal niet zeker dat hij de finish zou halen. Ondanks dat ze aan de pitmuur wisten van het probleem werd Russell niet ingelicht door het team, ze lieten hem ook gewoon racen met teamgenoot Lewis Hamilton.

“Er was tijdens de gehele race een waterlek op zijn wagen en het was niet duidelijk of hij zelfs de finish zou halen,” vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff na afloop.

“We hebben erover gediscussieerd over de radio en we waren het met elkaar eens dat we hem gewoon tot het einde van de race zouden laten rijden, of er nu nog water in de wagen was om hem af te koelen of niet.”

De bedoeling van Mercedes was dat George Russell zich voluit kon blijven focussen op het proberen winnen van zijn eerste F1-race, dit zonder dat hij zich zorgen moest maken over de wagen.