“Uitspraken dat Max Verstappen technisch zwak zou zijn waren een slechte vertaling”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het hoofd van de Red bull Driver Academy, Guillaume Rocquelin, liet optekenen dat Max Verstappen op technisch vlak zwak is maar dat was volgens de chief engineer bij Red Bull, Paul Monaghan, gewoon een slechte vertaling.

Rocquelin is de voormalige race engineer van Sebastian Vettel en hij had laten optekenen dat Max Verstappen in technisch opzicht veel zwakker was dan de andere rijder waarmee hij had samengewerkt. Paul Monaghan corrigeert nu die uitspraken en stelt dat de uitspraken van Rocquelin slecht vertaald werden.

“Het was een slechte vertaling van een interview van een collega van mij, het was een beetje verkeerd geciteerd,” vertelde Monaghan aan de verzamelde media.

“Max is extreem technisch begaafd, hij deed veel werk als jongeling, vaak begeleid door zijn vader. Je ziet de invloed daarvan, want hij weet waar hij het over heeft in de auto en hij weet wat hij wil.”

“Met zijn ingenieurs weten ze een auto af te leveren die mooi in balans is, makkelijk te besturen is, rijvaardig is, maar goed genoeg voor zijn banden zorgt dat hij een bepaalde situatie aankan.”

“Als je kijkt naar zijn staat van dienst bij ons in de afgelopen seizoenen, dan is die verbluffend. Hij zou dat niet bereikt hebben als hij geen uitzonderlijke coureur was.”

“Kan hij zich verbeteren? Natuurlijk kan hij dat, hij zal me dat misschien niet in dank afnemen, maar ik denk dat er gebieden zijn waar hij nog wat beter kan worden.”

“Hij zal in zichzelf kruipen om te bedenken wat hij beter zou kunnen doen in een seizoen, en dan is het aan ons om een auto te geven om die vaardigheden volgend jaar te demonstreren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023