Frustratie bij Ferrari door ‘snelle bestraffing’ Charles Leclerc

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto was na afloop van de GP van Japan niet te spreken over de manier waarop de stewards bijzonder snel hun oordeel geveld hebben over het ‘incident’ tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz in de chicane.

Leclerc ging rechtdoor in de chicane, bleef voor Perez op de baan en finishte ook voor Perez. Meteen kwam in beeld dat de stewards het incident zouden onderzoeken en al tijdens de interviews in het parc fermé was er een beslissing: een tijd straf van vijf seconden voor Charles Leclerc.

Mattia Binotto stelt zich vragen bij die erg snelle beslissing door de stewards, vooral gezien het feit dat de stewards amper een week geleden in Singapore bijzonder veel tijd nodig hadden om tot de beslissing te komen dat Sergio Perez een zelfde tijdstraf van vijf seconden kreeg.

“Zeven dagen na Singapore, waar het bijzonder veel ronden duurde alvorens er een beslissing was, en vervolgens moesten de rijders zelfs na de race bevraagd worden om een voor de hand liggende beslissing te nemen, vandaag werd de beslissing in enkele seconden genomen,” aldus de Ferrari-teambaas.

“Het is erg frustrerend om zo’n verschillende timing te zien in het nemen van de beslissingen. Waarom luister je in zo’n situatie niet naar de rijders, terwijl je dat wel doet in Singapore? Of omgekeerd, waarom neem je niet gewoon je beslissing in beide gevallen wanneer het zo voor de hand ligt.”

“De tijdstraf van vijf seconden in Singapore had onmiddellijk genomen moeten worden, het had ons de kans gegeven om bepaalde dingen anders te doen en het had ons een mogelijke overwinning kunnen opleveren. Dit is zo frustrerend en teleurstellend ook.”

De Ferrari-teambaas was het ook niet eens met Charles Leclerc die vond dat de tijdstraf terecht was.

“Ik vind eerlijk gezegd niet dat hij een voordeel heeft verkregen,” aldus Binotto. “Hij lag voorop, hij bleef voorop. Hij had een voorsprong, hij had dezelfde voorsprong. Je kan erover discussiëren maar dit is hoe zij hun beslissing genomen hebben en dat zullen we aanvaarden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022