GP van Canada: derde oefensessie: Fernando Alonso snelste in de regen, Max Verstappen crasht bijna

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Canada kregen de rijders regen voorgeschoteld en daarin was Fernando Alonso enigszins verrassend de snelste. WK-leider Max Verstappen reed de negende tijd en ontsnapte aan het einde van de sessie aan een crash.

Na de storm die het Circuit Gilles Villeneuve op donderdag teisterde kregen de rijders op vrijdag twee droge sessies voorgeschoteld maar de laatste oefensessie voor de GP van Canada regende het. Een cruciale voorbereiding voor een eventuele kwalificatie in de regen straks?

Heel wat rijders gingen in de regen in de fout. Op het natte circuit was het dan ook zoeken naar grip en naar het juiste rempunt.

De spectaculaire beelden leverde het alvast op maar voor de rijders was het opperste concentratie in hun zoektocht naar een snelle rondetijd.

Opmerkelijk was wel dat de nieuwe generatie F1-bolides inderdaad een minder grote spray achter de wagen creëren dan de wagens uit 2021.

Helemaal aan het einde van de sessie zagen we Max Verstappen bijna crashen in de tweede bocht. De Nederlander slaagde er echter in om zijn Red Bull F1-bolide net uit de muur te houden.

Uiteindelijk was het Fernando Alonso die ietwat verrassend in de regen de snelste tijd liet noteren, voor Pierre Gasly en Sebastian Vettel. Afwachten of deze oefensessie in de regen ook een goede voorbereiding voor de kwalificatie was. Ook voor de kwalificatie wordt immers een weliswaar kleinere regenkans voorspeld.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print