Haas F1 team mist mogelijk eerste testdag in Bahrein

Haas F1 team
Haas F1 team

De kans bestaat dat het Haas F1 team de eerste testdag in Bahrein mist. Vertraging met de cargo die in Bahrein geleverd moet worden is de oorzaak.

Nadat het Haas F1 team het voorbije seizoen alles op de ontwikkeling van haar 2022-wagen inzette lijkt nu de voorbereiding van het Amerikaanse team meermaals ingrijpend verstoord te worden.

Door de inval van Rusland in Oekraïne zag het Haas F1 team zich genoodzaakt om al in Barcelona sponsor Uralkali van de wagen te halen. Vervolgens ontstond de discussie over het definitief aan de kant schuiven van zowel Uralkali alsook rijder Nikita Mazepin.

Die beslissing werd vorig week inderdaad genomen maar terwijl nog een definitieve vervanger van Mazepin moet aangeduid worden duiken er nu problemen op met de cargo die het Haas F1 team naar Bahrein verscheept. Normaal gesproken moest het Haas F1 team gisteren haar cargo in ontvangst nemen maar het vliegtuig dat van Londen naar Bahrein vloog is in Turkije gestrand met een technisch probleem.

Uiterlijk op dinsdag moet de cargo toekomen, anders dreigt het Haas F1 team op donderdag de eerste testdag te missen. Volgens Auto Motor und Sport bestaat echter wel de kans dat het Haas F1 team ‘overmacht’ inroept en daardoor uitzonderlijk ook op zondag zou mogen testen terwijl de driedaagse test normaal van donderdag tot zaterdag plaatsvindt.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023