Toto Wolff over veelbesproken Silverstone-incident: “We wisten dat Max oké was”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Net als bij hun rijders liepen de gemoederen tussen teambazen Toto Wolff en Christian Horner vorig seizoen soms hoog op. Zoals bijvoorbeeld in Silverstone waar Lewis Hamilton Max Verstappen de vangrails in katapulteerde.

Al tijdens de eerste bochten van de GP van Groot-Brittannië 2021 werd er een verbeten strijd uitgevochten tussen titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton. In de snelle copse-bocht tikte de Mercedes-rijder Verstappen tegen het achterwiel en de race van de Red Bull-rijder eindigde met een keiharde crash in de bandenmuur. 

De Nederlander moest ter controle naar het ziekenhuis terwijl Lewis Hamilton zijn thuisrace wist te winnen en hij liet het niet na om dat uitbundig te vieren. Dat leverde de zevenvoudig wereldkampioen de nodige kritiek op omdat het op dat moment nog niet duidelijk was hoe het precies met Verstappen gesteld was. Toto Wolff ontkent dat echter in een gesprek met ‘Sky.’

“Er was niet veel gevoel van berouw van onze kant,” geeft Wolff toe. 

“Als je in het ziekenhuis zit omdat je door elkaar geschud bent na een grote crash zal je niet begrijpen waarom een team aan het juichen is voor hun rijder. Maar dit was een thuisrace, een enorme wending in ons voordeel op het vlak van punten en we wisten dat Max oké was.”

F1
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print