Hamilton wint en is de nieuwe wk-leider

Lewis Hamilton kon vandaag voor de tweede race op rij zegevieren, deze keer ging McLaren opnieuw met de dubbel aan de haal in Canada.
Voor aanvang van de wedstrijd was er veel te doen over de bandenkeuze van Hamilton. Zowel Hamilton als Alonso moesten de race op de zachtere band starten. Red Bull daarentegen opteerde tijdens de kwalificatie voor de hardere band en hoopte daarmee zowel McLaren als Ferrari te snel af te zijn tijdens de race.

Bridgestone voorspeldde veel pitstops en de Japanners hadden het bij het rechte eind. Meer zelfs, de bandenkeuze van Hamilton werkte perfect. De wedstrijd was erg spannend maar uiteindelijk kon de Brit op enkele kritische momenten in het juiste ritme blijven en won hij zo zijn tweede race op rij.

“Het is een opwindend weekend geweest, echt fantastisch,” zei een dolblije Lewis Hamilton na afloop van de race. “Het team heeft uitstekend werk verricht. Het was een van de moeilijkste races van het seizoen maar dit is wat je wil. Ik ben erg blij en trots op het team.”

Red Bull beschikt volgens Hamilton nog wel steeds over de snelste wagen op de veeleisende circuit, maar de jacht is volgens de Brit definitief ingezet.

“We doen er alles aan om de kloof te dichten. Op andere circuits waar de downforce iets hoger is zullen ze nog wat sneller zijn maar ik ben er van overtuigd dat we de kloof zullen dichten.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:17:”canada_race_7.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}