Helmut Marko: “Er is voor Pierre Gasly niets beter dan AlphaTauri”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Dr Helmut Marko ligt Pierre Gasly zijn toekomst gewoon bij AlphaTauri en moet hij niet op zoek gaan naar een ander team.

Ooit leek alles supergoed te gaan met de F1-carrière van Pierre Gasly. Na zijn debuut bij Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, volgde een promotie richting Red Bull Racing. De druk werd Gasly daar echter te veel en bij Red Bull beslisten ze onverbiddelijk om Gasly terug te sturen naar Toro Rosso.

Sindsdien droomde Pierre Gasly er ongetwijfeld van om terug te kunnen keren naar Red Bull maar met de contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull ziet het er niet naar uit dat Gasly op korte termijn naar Red Bull zal kunnen terugkeren.

Moet Gasly op zoek naar een ander team? De speculaties nemen alvast toe maar volgens Dr. Helmut Marko moet Gasly gewoon bij AlphaTauri blijven.

“Voordat we het contract met Perez ondertekenden heb ik uiteraard met Gasly gesproken,” aldus Marko tegenover ‘Formel1.de’. “We zullen zien wat er na 2023 gebeurt.”

“Wat is het alternatief voor hem? Ik denk niet dat er momenteel een alternatief voor hem is dat opmerkelijk beter is dan AlphaTauri.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022