Hoe kan Max Verstappen in Japan F1-kampioen worden?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het raceweekend in Japan kan Max Verstappen zich verzekeren van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Welke scenario’s liggen er op tafel waarin Verstappen in Japan al zeker is van de F1-titel dit seizoen?

Eigenlijk is het erg simpel samen te vatten. Om in Japan zeker te zijn van zijn tweede F1-titel moet Max Verstappen acht punten meer behalen dan Charles Leclerc en zes punten meer dan Sergio Perez.

Uiteraard is dit op verschillende manieren mogelijk maar de meest eenvoudige manier is de GP van Japan winnen en de snelste ronde rijden. Op die manier verkrijgt Verstappen 26 punten extra en is het beoogde verschil van 112 punten bereikt. Tijdens de resterende vier races en de sprintrace in Brazilië vallen er immers maximaal 112 punten te behalen.

Mocht Charles Leclerc op miraculeuze wijze al de resterende races winnen en snelste rondes rijden, en Max Verstappen geen enkel punt meer behalen, dan nog zou Max Verstappen wereldkampioen zijn omdat hij meer races heeft gewonnen. Verstappen behaalde dit seizoen al elf overwinningen, Charles Leclerc nog maar drie overwinningen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022