VIDEO: Zware crash in de DTM: 1 rijverbod en verschillende gewonden waaronder David Schumacher

YouTube
YouTube

Tijdens de eerste race van de DTM-finale in Hockenheim gebeurde er een enorm zware crash met meerdere wagens en waarbij verschillende rijders gewond raakten.

Het was alle hens aan dek in het Medisch Centrum van de Hockenheimring tijdens de eerste race van de seizoensfinale van het DTM-kampioenschap. Na een hevige crash moesten maar liefst zes rijders, waaronder David Schumacher, zoon van Ralf Schumacher, onderzocht worden, kort daarvoor had ook al een andere crash plaatsgevonden

Drie rijders moesten nog voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis: David Schumacher, Rolf Ineichen en Dennis Olsen. Die laatste is de enige die van de artsen geen groen licht gekregen heeft om op zondag van start te gaan in de tweede race van het weekend. Rolf Ineichen had zich aan de rug gekwetst en werd uit voorzorg onderzocht in het ziekenhuis.

David Schumacher liep kneuzingen op in de liesstreek en schaafwonden aan de knie. Zijn Mercedes raakte tijdens de crash echter te fel beschadigd en zijn team heeft bevestigd dat ook hij niet van start zal gaan.  

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022