Honda: “We zijn door verschillende F1-teams gecontacteerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull zal haar samenwerking met Honda eind 2025 stopzetten. Honda registreerde zich wel als potentieel motorleverancier vanaf 2026 maar voorlopig is er van een concrete samenwerking nog geen sprake. De Japanners werden naar eigen zeggen wel door verschillende F1-teams gecontacteerd om een mogelijke samenwerking af te toetsen.

“De Formule 1 is steeds meer de elektrische weg aan het uitgaan en koolstofneutraliteit is een wereldwijde doelstelling van Honda,” aldus Honda Racing Corporation president Koji Watanabe. “We denken dat de toekomst van de Formule 1 in lijn ligt met onze eigen doelstellingen, dat is waarom we beslist hebben om ons te registreren als motorleverancier.”

“We zijn nieuwsgierig naar de richting die de F1 zal uitgaan, de F1 is de koningsklasse van de autosport en hoe zal dat eruitzien met steeds meer elektrificatie?”

“We willen dat van zeer nabij volgen. Dat is waarom we ons registreerden als motorleverancier. Nadat we ons registreerden werden we door verschillende F1-teams gecontacteerd.”