Kevin Magnussen staat onder ‘hoogspanning’: “Dit is de meest frustrerende start ooit!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Met tien strafpunten achter zijn naam staat Kevin Magnussen figuurlijk ‘onder hoogspanning’, de Deen is immers nog maar twee strafpunten verwijderd van een raceban. Tegelijkertijd moet Magnussen letterlijk racen voor zijn toekomst want ook zijn racezitje staat onder druk.

“Het is niet goed om beide wagens in één crash betrokken te zien geraken,” vertelde Magnussen na de GP van Monaco. “Dit is echt balen. Het is echt een klotesituatie.”

“Het is waarschijnlijk de meest frustrerende start van een jaar die ik ooit heb meegemaakt. Het lijkt steeds meer bergop te gaan en steeds worstelen. Het matcht niet. Dus hopelijk kunnen we snel voor een ommekeer zorgen. We hebben een sterk pakket dus we moeten het zien te gebruiken.”

Het Haas F1 team staat momenteel zevende in het kampioenschap met slechts zeven punten en die zijn op één punt na te danken aan Nico Hulkenberg. Magnussen op zijn beurt moest stevig weerwerk bieden en raakte betrokken bij verschillende incidenten waardoor hij in een recordtempo tien strafpunten verzamelde.

Magnussen is daarmee slechts twee strafpunten van een raceban en tegelijkertijd zien we dat ook Magnussen zijn racezitje bedreigd wordt. Algemeen wordt verwacht dat Oliver Bearman volgend jaar voor Haas zal racen en volgens de laatste geruchten zouden Guanyu Zhou en Esteban Ocon steeds nadrukkelijker in beeld komen bij het Haas F1 team.

Magnussen werd gevraagd wat er maar niet ‘matcht’ of niet lijkt te lukken, of dat het gewoon pech is.

“Ik haat het om iets toe te schrijven aan pech want vaak heb je er toch iets bij in de pap te brokken, ook al gaan de dingen niet voor jou de goeie richting uit en heb je het gevoel dat je pech hebt. Je mag dat niet als excuus gebruiken.”

“Dus laat ons rustig en positief blijven over ons sterk pakket en laat ons proberen om ervoor te zorgen dat het lukt.”