Lando Norris haalt uit naar criticasters van McLaren: “Hopelijk heb ik hun ongelijk bewezen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het tweede raceweekend op rij is Lando Norris erin geslaagde om als tweede op het podium te finishen. Norris haalde vervolgens uit naar de criticasters van McLaren die niet geloofden dat de renstal zou kunnen terugkeren naar de top en bleven uithalen naar het team.

“Het was een zware race,” vertelde een opgeluchte Lando Norris die blij was met de tweede plaats. “Het was niet eenvoudig, zeker met Checo die aan het einde serieus dichterbij kwam maar hij had niet voldoende snelheid om me in te halen.”

“Ik moest in het begin wat strijden. Mijn eerste bocht van de race was niet goed maar het is uiteindelijk opnieuw een podium voor McLaren, wat geweldig is.”

Norris werd vervolgens gevraagd of McLaren en Norris binnenkort zouden kunnen zegevieren maar op die vraag had Norris een duidelijk antwoord klaar: “Als Max met pensioen gaat ofzo misschien!”

“Ze zijn gewoonweg te snel, tenzij ze fouten maken of er iets gebeurt. Momenteel ben ik blij met de vooruitgang die we geboekt hebben, zeker in vergelijking met vier of vijf races geleden, toen we problemen ondervonden om Q1 soms te overleven. Nu strijden we voor poleposities en podiumplaatsen. Daar zijn we momenteel tevreden mee, onze tijd komt nog.”

Lando Norris hoopt dat de criticasters van het McLaren F1 team nu de mond gesnoerd zijn. Volgens Norris is McLaren de voorbije periode immers maar al te vaak het slachtoffer geweest van uithalen richting het team.

“Ik denk dat we van bij het begin wisten dat we problemen zouden ondervinden en dat het er slecht uitzag,” verwijst Norris naar de slechte seizoensstart van McLaren dit jaar. “We werden het slachtoffer van uithalen richting het team, er werd gezegd dat we onze job niet goed genoeg deden. Ik ben blij dat ik ze nu eindelijk hun ongelijk heb kunnen bewijzen.”