Sergio Perez finisht na sterke inhaalrace op het podium: “Ik kijk vanaf nu alleen nog vooruit!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de negende plaats op de grid slaagde Sergio Perez er na een sterke inhaalrace in om als derde op het podium te finishen. De Mexicaan was erg blij dat hij eindelijk nog eens een goede race kende en hij wil vanaf nu alleen maar vooruit kijken en de periode van slechte races achter zich laten.

Na een kwalificatie op ‘slechts’ een negende plaats op de grid dreigde de kritiek op Perez aan te houden maar de Mexicaan zette tijdens de race op erg mooie wijze orde op zaken door als derde op het podium te finishen. Even leek zelfs de tweede plaats er zelfs nog in te zitten.

“Vanaf nu wil ik gewoon vooruit kijken en ieder raceweekend op het podium finishen,” vertelde Perez na afloop van de race in het parc fermé. “Dus laat ons zo verder gaan!”

“We kwamen dicht bij de tweede plaats. Helaas moesten we heel wat gedubbelden passeren. Het circuit was naast de ideale rijlijn ook erg vuil. Tijdens de laatste ronden pikte ik dan ook redelijk wat vuil op wanneer ik gedubbelden moest inhalen en dat heeft me enkele seconden gekost.”

“Ik slaagde er tegen het einde in om terrein goed te maken maar het was te laat. Het was echter een geweldige strategie van het team en we slaagden erin een uitstekend resultaat te behalen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner