‘Reality check’ voor Lewis Hamilton tijdens Hongaarse GP: “We zijn niet snel genoeg”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton mocht de GP van Hongarije van op de polepositie aanvatten maar meer dan een vierde plaats zat er niet in voor Hamilton. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen volgde een ‘reality check’ tijdens de race, namelijk dat Mercedes niet snel genoeg is.

Na het veroveren van de pole liet Lewis Hamilton verstaan dat hij tijdens de race met Max Verstappen de strijd voor de overwinning wou aangaan. Daar kwam echter niet veel van in huis. Bij de start kwam Verstappen beter weg en in de eerste bocht liet Verstappen Hamilton vlot achter zich.

Vervolgens viel Lewis Hamilton nog verder weg en moest hij zich tijdens de openingsronde beperken tot defensief rijden. Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om als vierde te finishen maar dat was niet het resultaat waarop hij had gehoopt. Strijden voor de overwinning zat er in de verste verte niet in en dat komt volgens Hamilton simpelweg omdat Mercedes niet snel genoeg is.

“Ik denk dat het duidelijk is dat we niet de snelste zijn,” vertelde Hamilton gisteren na afloop van de race. “We hebben de snelste wagen niet en ik ben echt trots op mezelf en de job die we als team gedaan hebben om de pole te veroveren. Om de wereldkampioen en twee andere wagens die sneller zijn te outperformen.”

“Vandaag was de realiteit. De realiteit dat we niet snel genoeg zijn. Ze vertelden me ’s morgens tijdens de strategiebriefing dat ik zo’n vijf tienden per ronde trager zou zijn dan Red Bull.”

“Het gevecht zou dan ook niet met Max plaatsvinden maar we hoopten om met de McLarens te kunnen strijden. Maar één van beide McLarens was te snel voor ons.”

“Met een iets betere start had ik misschien als derde op het podium kunnen finishen maar de vierde plaats is ook best goed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner