Toto Wolff: “Dominantie Red Bull is zo groot dat de rest F2-bolides lijken te zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook in Hongarije stond er geen maat op Red Bull en Max Verstappen. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is de dominantie van Red Bull zo groot dat de rest van het rijdersveld F2-bolides lijken.

Voor de twaalfde race op rij won Red Bull een F1-race, dat is een absoluut record en het is maar de vraag of dat record de komende races niet gewoon verder wordt aangescherpt. Max Verstappen won immers ook op de Hungaroring op erg dominante wijze.

Moedeloos lijkt de concurrentie ervan te worden. Na een beetje hoop op Silverstone, waar de concurrentie iets dichterbij leek, was de GP van Hongarije opnieuw een erg dominante overwinning van Red Bull en Max Verstappen. Volgens Toto Wolff is de manier waarop Red Bull de sport domineert ongezien, al heeft de Mercedes-motorsportbaas ook respect daarvoor.

“De F1 is een meritocratie,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “We gaan terugvechten, races en kampioenschappen winnen maar vandaag zag je wat voor snelheid Max had en dat kon je ook al op vrijdag zien.”

“Dit is waar ze zich bevinden. Het lijkt alsof een veld met F2-bolides het moet opnemen tegen een F1-bolide. Ze hebben het beste werk verricht. Binnen de regels hebben zij het beste werk verricht.”