Lange meeting met de rijders die ’twijfelden om te racen’ maar GP van Saoedi-Arabië gaat gewoon door

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gisterenavond was er na afloop van de tweede oefensessie een meeting onder de teambazen die uiteindelijk eensgezind lieten weten dat de GP van Saoedi-Arabië gewoon zal doorgaan. Onder de rijders was er echter minder eensgezindheid en er volgde een tweede erg lange nachtelijke meeting.

Na de raketaanval op een opslagplaats van Aramco begon de tweede oefensessie met een kwartier vertraging. Het was echter vooral uitkijken naar de meeting tussen de F1, de FIA en de teams waarop meer info zo gegeven worden over de aanval alsook de veiligheidssituatie.

Uiteindelijk keerden de teambazen terug van de meeting en lieten ze tegenover de media verstaan dat er eensgezindheid was om het raceweekend verder te laten doorgaan. Die eensgezindheid was er duidelijk veel minder onder de rijders, ook al hadden F1-baas Stefano Domenicali en FIA-president Mohammed Ben Sulayem laten verstaan dat ze garanties van de hoogste instanties hadden dat de veiligheid verzekerd was en dat er niets zou gebeuren.

Na de gebruikelijke rijdersbriefing op vrijdag bleven de rijders om een extra meeting te houden. Daarop bleek dat verschillende rijders minder blij waren met de beslissing om het raceweekend te laten doorgaan. Daarop keerden verschillende teambazen die het circuit ondertussen reeds hadden verlaten terug om opnieuw gesprekken te houden.

Uiteindelijk eindigde de meeting met de rijders om 2u30 ’s nachts lokale tijd en volgde de boodschap dat het raceweekend gewoon door zou gaan. Tegenover het Franse Canal+ liet Pierre Gasly verstaan dat er een akkoord onder de rijders werd bereikt maar de Fransman weigerde verdere commentaar te geven.

“Het was belangrijk om deze situatie gezamenlijk te bespreken maar ik ga er momenteel niet meer over zeggen,” aldus Gasly. “Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om zijn mening te kunnen geven en we hebben allemaal dezelfde intenties.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print