BBC: “F1-teams en rijders dreigen problemen te krijgen om Saoedi-Arabië te verlaten als de race niet doorgaat”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Volgens de BBC werden de teams en rijders er tijdens de meetings na afloop van de tweede oefensessie op vrijdag op gewezen dat ze mogelijk moeilijkheden kunnen ondervinden om Saoedi-Arabië te verlaten indien ze niet deelnemen aan de race en daardoor de race niet kan doorgaan.

Het mag duidelijk zijn, de Formule 1 is door te gaan racen in Saoedi-Arabië betrokken geraakt in een ongelooflijk wespennest. Vorig jaar leek het nog een sprookje met het Jeddah Corniche Circuit dat net op tijd klaar geraakte maar de raketaanval op de faciliteiten van Aramco in de buurt van het circuit heeft de feeststemming doen omslaan in een crisissfeer.

Zowel de teams als de rijders stelden zich openlijk vragen over de veiligheid. De teambazen gaven nog redelijk snel hun akkoord maar onder de rijders volgde nog een bijkomende meeting omdat daar veel minder eensgezindheid was om te racen.

F1-baas Stefano Domenicali en FIA-president Mohammed ben Sulayem verstaan dat de aanvallen niet op het circuit of de bevolking zijn gericht maar enkel en alleen op de faciliteiten van Aramco. Bovendien zouden de teambazen tegenover de rijders hebben laten verstaan dat ze mogelijk geconfronteerd zouden worden met problemen om weg te geraken uit het land indien er niet geracet zou worden.

Uiteindelijk werd beslist om gewoon door te gaan met het raceweekend …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print