Max Verstappen na P2 op vrijdag: “Er is ruimte voor verbetering”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op vrijdag zagen we Charles Leclerc in de Ferrari twee keer de snelste tijd laten noteren, Max Verstappen volgde telkens met een tweede tijd maar volgens Verstappen is er nog ruimte voor verbetering.

“De sessie ging prima”, vertelt Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “We hebben ons programma afgewerkt en verschillende bandensets geprobeerd tijdens onze runs.”

“Het lijkt erop dat Ferrari weer erg competitief is. We hebben nog wat werk te doen om ze bij te houden. Er is dus nog ruimte voor verbetering.”

Die verbetering zal inderdaad nodig zijn om de strijd met Ferrari te kunnen aangaan. Het circuit is in vergelijking met vorig jaar ook iets aangepast door de baanafzetting op enkele plaatsen meer naar achter te verplaatsen om de zichtbaarheid te verbeteren. Daarnaast is de laatste bocht van het circuit ook iets breder gemaakt.

“Je kunt nu iets meer afsnijden, maar voor de zichtbaarheid hebben de wijzigingen niet veel gedaan,” aldus Verstappen. “Ik hoop dat we nog wat kunnen verbeteren. We moeten de data nog bekijken om te zien wat we moeten doen aan de bochten- en rechtelijnsnelheid. Wanneer we dat hebben uitgezocht zullen we zien hoe het morgen gaat.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer