‘Legende’ Sergio Perez: “Blij dat ik Max Verstappen heb kunnen helpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als teamgenoot van Max Verstappen speelde Sergio Perez een belangrijke rol in de race. Perez hield op een bepaald moment Lewis Hamilton zo hard op dat Max Verstappen een achterstand van meer dan tien seconden kon goedmaken. De Mexicaan werd door Verstappen ‘een legende’ genoemd.

Na de eerste serie pitstops waarin Verstappen en Hamilton nieuwe banden lieten monteren bleef Perez buiten en kwam hij aan de leiding van de race te liggen. Op versleten banden verweerde Perez zich ongelooflijk en hiel hij Hamilton tegen alle verwachtingen in erg lang achter zich.

Het kostte Hamilton zoveel tijd dat Max Verstappen een kloof van zo’n tien seconden bijna volledig wist te dichten en dat op een ronde tijd. Verstappen wist niet alleen de kloof te dichten, ook een belangrijk ‘pit window’ werd daardoor gesloten voor Mercedes.

Toen Max Verstappen van Perez ook nog eens een slipstream kreeg zei Verstappen over de boordradio: “Checo is een enorme legende!” Perez was zelf ook blij dat hij Verstappen kon helpen.

“Het was een kritiek moment in de race,” aldus Perez. “We moesten echt voluit gaan om Lewis enigszins bij te houden, hij had de race eigenlijk onder controle.”

“Ik denk dat Max meer dan tien seconden achterstand had, dat gaf hem net voldoende ruimte om een pitstop te doen tijdens een virtuele of echte safety car.”

“Ik ben enorm blij dat ik iets kon doen om te helpen. Ik had erg oude banden en er was niet veel dat ik kon doen maar ik slaagde er toch in om heel wat seconden van Lewis zijn voorsprong af te nemen.”

“Ik bedoel, ik begrijp dat Lewis het zal begrijpen. Als rijder wil je je niet mengen in het kampioenschap, ze werkten zo enorm hard voor dit moment.”

“Maar het is mijn team, ik heb dit voor mijn team gedaan, ik ben er zeker van dat de sport en iedereen dat zal begrijpen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022