Lewis Hamilton over de boordradio: “Dit wordt gemanipuleerd man!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zinspeelde tijdens de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi op vals spel van de wedstrijdleiding, dat was te horen in een boodschap tussen hem en het team over de boordradio.

Toen Lewis Hamilton tijdens de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi werd ingehaald door Max Verstappen werd het voor de Mercedes-rijder even te veel. In een communicatie tussen hem en race engineer Peter ‘Bono’ Bonnington is te horen dat Hamilton roept dat de race gemanipuleerd wordt.

Tijdens de safety car-procedure van de crash van Latifi stond Hamilton constant in contact met Bono, die hem geruststelde dat de gedubbelden tussen hem en Max Verstappen zouden blijven. Uiteindelijk besliste de wedstrijdleiding er anders over en mocht Verstappen zich de wereldkampioen van 2021 noemen.

Bonnington kon ook niet anders dan afsluiten met de woorden: “Ik ben sprakeloos Lewis, echt sprakeloos.”

Hamilton parkeerde daarna zijn Mercedes in de pits, feliciteerde Max Verstappen en stond Jenson Button te woord voor een interview. Daarna sloeg hij wel de persconferentie na de race en de andere interviews over.

Mercedes-teambaas Toto Wolff stond de pers niet te woord, net zoals iedereen van zijn team met uitzondering van Valtteri Bottas. Er wordt wel verwacht dat er een reactie vanuit de hoek van Mercedes zal komen eens er een beslissing genomen zal zijn of ze verdere stappen willen ondernemen.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022