Lewis Hamilton: “De Mercedes F1-bolide houdt niet van dit circuit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Mexico, Hamilton was bijna drie tienden trager dan polesitter Charles Leclerc. Volgens Lewis Hamilton houdt de Mercedes W14 niet van het circuit en wacht hem tijdens de race dan ook een moeilijke opdracht.

“Heel het weekend al ondervindt ik problemen met de wagen,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’. “De wagen is een beetje een nachtmerrie om mee te rijden, hij houdt gewoon niet van dit circuit.”

“We hebben enkele goede wijzigingen gedaan alvorens we aan de kwalificatie begonnen, ik was veel meer tevreden met de wagen. Ik had graag gehad dat we dit ’s morgens al hadden gedaan maar in Q1 en Q2 zag het er niet al te slecht uit, vooral in Q2 was mijn tweede rondje zeer goed.”

“Maar de wagen is echter wisselvallig. Soms presteert hij goed, soms niet. Ik slaagde er gewoon niet in om veel meer eruit te halen. Ik denk dat ik onder ideale omstandigheden misschien vijfde zou kunnen geweest zijn maar meer zat er niet in.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023