Max Verstappen: “Formule 1 gaat meer over straffen dan racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vindt dat zijn hevig gevecht met Lewis Hamilton in Saoedi-Arabië niet is wat de F1 zou moeten zijn. Verstappen kreeg een tijdstraf nadat hij het aan de stok kreeg met Hamilton toen hij hem voorbij wou laten en ook nog een tijdstraf voor een gevecht in de eerste twee bochten.

Het was een knotsgekke race in Jeddah waarbij titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen het meermaals met elkaar aan de stok kregen. Tijdens ronde achtendertig bereikte het gevecht een hoogtepunt toen Max Verstappen zijn positie wilde teruggeven aan Lewis Hamilton, omdat hij een voordeel had gehaald door buiten de baanlimieten te gaan, en de wereldkampioen achterop de Red Bull van Verstappen knalde.

Het niet respecteren van de baanlimieten leverde Verstappen alvast een tijdstraf van vijf seconden op en hij moest zich, net als Hamilton, nog melden bij de stewards voor het incident dat zich voordeed bij het voorbijlaten van Hamilton.

De fans kozen alvast voor Verstappen als ‘Driver of The Day’ van de eerste GP van Saoedi-Arabië en dat deed de Nederlander plezier.

 “Gelukkig hebben de fans een heldere kijk op racen, want wat er vandaag is gebeurd is ongelooflijk,” zei Verstappen.

“Ik probeer gewoon te racen en deze sport draait de laatste tijd meer om straffen dan om racen. Voor mij is dit geen Formule 1. Maar de fans hebben er in ieder geval van genoten en ik heb vandaag alles gegeven, maar was duidelijk niet snel genoeg. Maar ik ben nog steeds blij met de tweede plaats.”

Tijdens ronde achtendertig kreeg Verstappen de boodschap van zijn race engineer dat hij Hamilton ‘strategisch’ moest laten passeren. Toen de Red Bull-rijder vertraagde in bocht vijfentwintig en Hamilton vertraagde ook waarna hij achterop de bolide van Verstappen knalde, die naar eigen zeggen niet begrijpt wat Hamilton daar aan het doen was.

“Ik vertraagde, ik wilde hem voorbij laten, dus ik zit rechts”, legde Verstappen uit. “Maar hij wilde niet inhalen en toen raakten we elkaar. Ik begrijp niet echt wat daar gebeurde.”

Na nog een gevecht met Hamilton moest Verstappen definitief de rol lossen, met zijn versleten medium-banden had hij helemaal geen verhaal meer tegen Hamilton.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022