Mercedes: “140 miljoen voor Lewis Hamilton? Het is duidelijk dat de geruchtenmolen op volle toeren draait!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Een woordvoerder van het Mercedes F1 team heeft gereageerd op de speculaties dat Lewis Hamilton een monstercontract van maar liefst 70 miljoen euro per seizoen zou aangeboden hebben gekregen.

Volgens ‘Sportune’ zou Mercedes Lewis Hamilton een nieuw contractvoorstel van twee seizoenen gedaan hebben waarbij de zevenvoudige wereldkampioen maar liefst 70 miljoen euro per seizoen zou verdienen. Bij Mercedes spreken ze die geruchten echter tegen, zo bericht ‘Formu1a.uno’.

“Het is duidelijk dat de geruchtenmolen doordraait tijdens de winterstop. Het is grappig om speculaties over contractbesprekingen te lezen terwijl die zelfs nog niet begonnen zijn,” zo laat een woordvoerder van het Mercedes F1 team volgens ‘Formul1a.uno’ weten.

“De geruchten lijken te zijn begonnen op een Franse blog, Sportune, waar we geen relatie mee hebben. De suggesties die ze doen zijn redelijk wild te noemen. Afgelopen vrijdag heeft Toto officieel verklaard dat de contractbesprekingen nog niet zijn begonnen en dat is exact ook de huidige situatie.”

Wat ondertussen wel vast lijkt te staan is dat Lewis Hamilton zijn huidige contract, dat eind 2023 afloopt, minstens tot in 2024 zal verlengen.