“Mercedes haalt voor haar F1-bolide van 2024 inspiratie uit haar gloriejaren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell laat optekenen dat Mercedes zich laat inspireren door de gloriejaren voor het ontwerp van de F1-bolide voor 2024.

Tussen 2014 en 2021 domineerde Mercedes de Formule 1 maar sinds de nieuwe regels, die in 2022 in voege zijn, zijn ze in Brackley nog zoekende naar het juiste concept. Met de terugkeer van het grondeffect in de Formule 1 heeft Mercedes twee onvoorspelbare bolides afgeleverd en wisten ze enkel in Brazilië vorig jaar een overwinning weg te kapen met George Russell.

In Hongarije wist Lewis Hamilton de pole te veroveren en leek er licht aan het einde van de tunnel te komen maar een week later in Spa-Francorchamps stak het porpoising-spook weer de kop op. George Russell denkt alvast dat dit vooral te wijten was aan het feit dat ze voor de verkeerde afstelling gekozen hadden.

“Ik denk dat dit weekend bevestigd heeft dat we op vlak van set-up niet de juiste weg gekozen hebben de laatste races”, aldus Russell. “We hebben weer enorm veel last gehad van stuiteren. Een aantal teams had er last van, misschien niet zoveel als wij, en het is spijtig dat in een sport op topniveau het grootste deel van de teams nog steeds last hebben van het stuiteren.” 

“Ik hoop dat daar iets aan gedaan kan worden met het oog op de toekomst.”

Russel denkt dat er op korte termijn iets aan gedaan kan worden door te spelen met de set-up en hij hoopt dat het volgend jaar helemaal verdwenen is. 

“Ja, er kan zeker mee gespeeld worden. Ik denk dat we hard aan het werk zijn aan de karakteristieken voor volgend jaar.”

“We zijn veel aan het bekijken hoe de vorige generaties van auto’s waren tijdens de gloriejaren voor Mercedes en we gebruiken dat een beetje als inspiratie want dat was duidelijk een van de beste auto’s uit de geschiedenis.”

“Dus dat geeft ons wat aanwijzingen naar waar we naartoe moeten werken.”

Als hij terugblikt op de eerste seizoenshelft heeft Russell het gevoel dat er twee delen zijn. “Ik zou zeggen dat de eerste zes races heel sterk waren. De laatste zes races waren niet zo goed. Ik heb een aantal ideeën waarom dat zo is, er waren veel gemiste kansen dit seizoen vanwege uiteenlopende redenen.”

“Soms door fouten van jezelf, zoals in Australië, heeft dat me veel punten gekost. Maar desalniettemin, als je niet vecht voor de eerste plaats in het rijderskampioenschap, wil je het beste maken van het kampioenschap voor constructeurs en daar lijken we tot nu toe goed in te slagen.”

“Maar ik ben er zeker van dat we in de tweede helft van het seizoen sterk voor de dag zullen komen. We hebben een aantal kleine dingen die komen na de zomerstop.”

“Ik heb er vertrouwen in dat we de plaats van tweede beste team kunnen veiligstellen en dat we proberen om de kloof te verkleinen.”