Motorproblemen voor Mark Webber

Mark Webber zag deze middag zijn tweede oefensessie vervroegd tot een einde komen door motorproblemen, toch maakt Red Bull zich geen zorgen.
Kort voor het einde van de tweede oefensessie moest Mark Webber zijn wagen aan de kant zetten toen zijn Renault-motor het begaf. Red Bull maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen omdat het een motor was die toch bijna uit gebruik zou genomen worden.

“Mark zijn motor bevond zich tegen het einde van zijn levensduur,” aldus Christian Horner, de teambaas bij Red Bull. “Ik denk dat hij zo’n vijftig kilometer voor de gebruikelijke levensduur stuk ging. Het beïnvloed zijn programma dan ook niet. Het is alleen belangrijk voor Renault om te weten waardoor de motor stuk ging. Maar de motor was aan het einde van zijn latijn.”

Mark Webber wist naar eigen zeggen dat de motor bijna ‘op’ was. Het meest frustrerende aan heel de zaak vond hij dat de Marshalls minutenlang knoeiden om ervoor te zorgen dat zijn wagen niet achteruit bolde op de baan.

“Een f1-wagen heeft geen handrem en ik vertelde hen dat ze iets achter de achterbanden moesten plaatsen zodat de wagen niet achteruit bolde. Het kostte me bijna tien minuten om hen dat duidleijk te maken,” zei Mark Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}