Overname Mclaren F1 door Mercedes reeds afgerond?

De overname van Mclaren Mercedes F1 door Mercedes is zo goed als rond, dat meldt het Duitse magazine "Auto,motor und sport". 

Het Duitse blad meent te weten dat de constructeur de overname nog niet bekend wilde maken op de launch van de MP4-23 vorige week omdat deze dan als vijandig zou beschouwd worden. Het was overigens de eerste keer in de geschiedenis van de samenwerking tussen Mclaren en Mercedes dat de nieuwe bolide gepresenteerd werd in Duitsland.

De overname zou zeker bekend gemaakt worden vóór de Grote Prijs van Australië in maart. De onderhandelingen zouden al sinds oktober 2007 bezig zijn.

Mercedes wil meer controle over het team na het gezichtsverlies dat het team tijdens en na de het spionageschandaal opliep. Ook het verlies in beide wereldkampioenschappen en het protest tegen het resultaat van de Grote Prijs van Brazilië zouden de Duitsers zwaar op de maag liggen.

Eerder deze maand meldden we u al dat er opnieuw geruchten waren omtrent een overname van het meerderheidsaandeel door Mercedes in het Mclaren Mercedes F1 team. Die geruchten werden toen ontkent door chef motorsport bij Mercedes, Norbert Haug. 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen