Schumacher is teleurgesteld over racestewards

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kan uiteindelijk ook goed begrijpen dat zijn inhaalpoging op Fernando Alonso in Monaco onderzocht werd. De opgelegde straf vond hij dan weer buitensporig.
We zullen u vast en zeker het hele verhaal niet opnieuw moeten doen. Michael Schumacher werd in Monaco bestraft omdat hij Fernando Alonso passeerde nadat de safetycar van het circuit ging en de lichten op groen gingen. Het hele gebeuren vond plaats in de laatste ronde en blijkbaar mag er enkel dan niet meer worden ingehaald tot aan de finish.

De situatie is een beetje vergelijkbaar met een voetballer die in de laatste minuut niet zou mogen scoren. Regels zijn regels maar wat is het nut van deze regel? Schumacher eindigde normaal als zesde maar door de extra straftijd van twintig seconden eindigde de Duitser uiteindelijk pas als twaalfde, buiten de punten. Een vrij buitensporige straf in de ogen van veel insiders en supporters.

“Mijn wedstrijd verliep vrij normaal indien de stewards niet ingrijpen. Mijn start verliep volgens plan en het team leverde geweldig werk. Uiteindelijk val ik dan terug naar een twaalfde positie omdat de stewards me twintig seconden extra aanrekenden. Ik begrijp best dat het team in beroep wil gaan want we kregen de toestemming om terug te racen. Toen ik de goedkeuring vernam haalde ik gewoon Alonso nog in”, aldus Michael Schumacher.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}