Red Bull wil Webber ook in 2011 als rijder

Red Bull Racing wil in 2011 over de diensten van zowel Sebastian Vettel als Mark Webber blijven beschikken. Voor het verlengen van een overeenkomst zou het echter nog wat vroeg zijn.
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zopas laten verstaan dat de overwinning van Mark Webber in Monaco nog niet geleid heeft tot het verlengen van zijn overeenkomst. Sebastian Vettel is sowieso nog zeker van zijn zitje bij Red Bull in 2011 maar teamgenoot Webber ziet zijn overeenkomst dit seizoen tot een einde komen. Beide Red Bull-rijders leiden nu samen het kampioenschap en van enige interne strijd is er nog totaal niets zichtbaar. Wat kan je je als teambaas dan nog beter wensen?

“Het seizoen zit nog steeds in een vroege fase. We mogen vooral onze tegenstanders niet onderschatten. Vooral Ferrari, Mercedes en McLaren zullen niet bij de pakken blijven zitten. We bevinden ons in een optimale positie want beide Red Bull-rijders vormen nu de kop in het kampioenschap. Vettel en Webber krijgen een gelijke behandeling en ze krijgen van ons de opdracht om tegen de andere teams te racen. Volgens mij zullen onze rijders het kampioenschap afwisselend leiden tot aan het einde van het seizoen”, aldus Christian Horner.

Dat Mark Webber een zeer ontspannen rijder is hoeven we niet in twijfel te trekken. De Australiër weigert zelden de pers toe te spreken en de manier waarop hij dat dan wel doet, is opnieuw zeer ontspannen. Over de verlenging van zijn overeenkomst maakt hij zich momenteel dan ook helemaal geen zorgen.

“Zowel het team als Webber zelf zijn zeer relaxed inzake het bereiken van een nieuwe overeenkomst. Hij speelt een zeer belangrijke rol binnen het team en bovendien presteert hij op een bijzondere wijze. Hij is erg tevreden over zijn huidige positie en Red Bull is nog steeds gelukkig met zijn aanwezigheid. Over een nieuwe overeenkomst spreken we momenteel nog niet. We zijn ook niet van plan om ons daar weldra wel mee gaan bezig te houden. Het papierwerk zal op het gewenste moment van beide partijen plaatsvinden”, zo verklaarde Christian Horner.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}