Binnenkort opnieuw reservewagens in de F1?

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zag beide rijders afgelopen weekend in een zeer respectabele positie over de finish komen. Toch vond hij de kwalificatie op zaterdag een spijtige zaak voor veel supporters
Ferrari-rijder Fernando Alonso ging tijdens de vrije trainingen hard van de baan in Monaco. Het team kreeg zijn wagen onmogelijk nog tijdig hersteld om de Spanjaard aan de kwalificatie te laten deelnemen. Volgens Stefano Domenicali zou het alvast niet slecht zijn om de teams terug over een derde wagen te laten beschikken die kan worden ingezet bij gelijkaardige situaties.

Als je afgelopen zaterdag een hevige supporter van Alonso was, dan had je alvast bitter weinig aan de kwalificatie in Monaco. Het besparen van geld binnen de sport mag uiteindelijk geen gevolgen hebben voor de sensatie die het dient te leveren. Alonso is alvast een van de rijders die zeker en vast weet op welke manier ons allen daarvan te voorzien.

“We zijn van plan om met de andere teams in gesprek te gaan want volgens ons zou men het reglement maar best kunnen aanpassen. Een team kan maar best een reservewagen ter beschikking hebben. Je kan de toeschouwers zeker niet altijd tevreden stellen zonder de aanwezigheid van een van de grootste sterren binnen de sport”, zo verklaarde Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}