Toyota draagt goede prestaties op aan Ove Andersson

Naast de beide Red Bull rijders geraakten ook de twee Toyota piloten vandaag in de top tien. Een eerbetoon aan de voormalige teambaas en adviseur van het F1 team van Toyota, Ove Andersson, die vorige week om het leven kwam bij een rally ongeluk.

Jarno Trulli start morgen vanop de tweede startrij. Hij eindigde vijfde in de kwalificatie maar kon een plaats opschuiven door de bestraffing die Lewis Hamilton kreeg na de Grote Prijs van Canada.

"Het was een heel goede kwalificatie dus ik ben zeer blij voor mezelf, maar ook voor het team omdat we twee wagens in de top tien kregen. De balans van de wagen was zeer goed en alles ging eigenlijk heel goed, vooral in mijn laatste snelle ronde. Dit weekend is heel belangrijk voor ons team omdat we Ove Andersson herdenken en alles wat hij voor ons deed. Dit is een goede start en we willen alles wat we dit weekend bereiken aan hem opdragen."

Timo Glock werd tiende in de kwalificatie maar schuift dus ook één plek op en start morgen negende.

"Met minder brandstof was ik iets sneller en kon ik het tempo van Jarno Trulli volgen. In Q3 had ik meer brandstof mee en had ik wat problemen. We hebben dus nog wat werk voor morgen. Het team heeft twee wagens in de top tien en dat is het resultaat van het harde werk op de baan en in de fabriek. Hopelijk kunnen we nu morgen ook nog wat punten scoren."

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer