Whitmarsh: “Lewis maakte pitstop omwille van onze data”

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is van mening dat de strategische zet tijdens de GP van Australië in het voordeel van Lewis Hamilton had moeten uitdraaien. Dat bleek op dat ogenblik uit de bekomen data.
Eerder al wisten we jullie te vertellen dat Lewis Hamilton amper te spreken was over de strategie die zijn team wist toe te passen tijden de afgelopen wedstrijd in Melbourne. De banden van Hamilton begonnen optimaal te werken toen hij plots werd gevraagd om een pitstop uit te voeren.

Robert Kubica is het zowat eens met Hamilton want ook hij ondervond dat de Britse rijder zeer snel onderweg was. Toch zou de data (informatie) op het bewuste ogenblik hebben aangetoond dat Hamilton enorm wat tijd verloor achter Kubica.

“Het was voor ons op dat ogenblik niet meer dan de juiste beslissing want Lewis verloor duidelijk tijd achter Kubica. Schumacher kwam eveneens binnen omdat zijn achterste banden graining begonnen te vertonen en dat was bij Lewis eveneens het geval. Mogelijk had Lewis als tweede kunnen eindigen en het is voor Mclaren dus eveneens een teleurstelling”, aldus Martin Whitmarsh.

Tot slot vertellen we er ook nog even bij dat Whitmarsh tegelijkertijd ontkende dat Hamilton zich negatief zou hebben uitgelaten tijdens de wedstrijd. Op onze televisieschermen konden we toch alvast het volgende horen van de Brit.

“Wie is er met het plan voor de dag gekomen om mij een pitstop te doen uitvoeren? Het is een verdomd stom plan”, zo klonk Hamilton tijdens de race zelf.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}